Öppettider

Del av:

blixtljuset

Om oss

Bengtssons Smide AB är ett familjeägt företag med lång erfarenhet inom smidestillverkning och produktutveckling. Vi drivs av lusten att få vara med och skapa gedigna produkter baserade på våra kunders behov. Vi är proffs på det vi gör och stolta bärare av vårt företags gedigna historia med över 100 års branschkunskap.

Vi arbetar i stål och rostfritt samt aluminium och har ett brett sortiment av balkar, rör och plåt som vi kapar och anpassar direkt efter kundens önskemål. Materialet går att beställa direkt från vår egen webbshop eller handlas från smidesverkstaden här på Frestavägen 9, Ekbacken, Täby.

Vi anser att våra medarbetare är de bästa i branschen, de har ett stort och värdefullt yrkeskunnande. De förstår värdet av att lyssna på kunden. De anpassar produkten, ritningen eller konstruktionen efter kundens behov och genomför uppdraget med stor yrkesstolthet, alldeles oavsett storlek på projektet.

En förutsättning för att vi ska kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt och kvalitativt smidesuppdrag är att vi arbetar med de senaste verktygen inom konstruktion samt med en modern maskinpark.

Genom åren har vi byggt ett starkt nätverk av mycket kunniga samarbetspartners. Genom dem kan vi erbjuda alla typer av ytbehandlingar, som till exempel lackering och varmförzinkning, vi kan även vid behov ombesörja transporter.

Vi har semestervila under
15 juli - 5 augusti

Kontakt

Försäljning/ Kontor

info@bengtssonssmide.se

Jennifer 08-510 120 69

 

Anbud/Förfrågningar

Platschef/Projektledare
Peter Hultkrantz

peter@bengtssonssmide.se

 

Om koncernen

Bengtssons Smide AB ingår i en koncern med flera smidesverkstäder vilka alla ägs av Blixtljuset AB. 

Detta gör att bolagen tillsammans har en bredd och erfarenhet utan motstycke i smidesbranschen. Det ger oss även en viktig flexibilitet när det gäller lokaler, personal, maskiner och kompetens. Den administrativa personalen delas mellan företagen i koncernen, vilket gör att dessa kostnader är jämförelsevis låga. 

Blixtljuset är en finansiellt och organisatoriskt stabil koncern, vars vision är att fortsätta växa inom sitt segment. Läs mer om koncernen här

Blixtljusets bolag finns från Uppsala till Kungsängen, Upplands Väsby och Huddinge. Den geografiska spridningen gör att vi finns nära kunderna – både i södra och norra Mälardalen.

Blixtljuset

Koncernchef: Fredrik Ling

Koncernekonomichef: Anna Lundell

HR-chef: Diana Eklöf

 

NOSTALGI OCH FORDON & GAMLA FÖRETAGSBILDER

Att få jobba med tillverkning – och själva tillverkningen i sig – är något som både Lasse och hans son Erik gillar. Båda delar dessutom ett brinnande intresse för fordon. För Lasse handlar det om bilar och att få renovera gamla bilar från 1930-talet.

För Erik är det konstruktion och tillverkning av en motorcykel som lockar mest.

Stockholms stadshus – renovering av trädgård

Renovering och nyproduktion av räcken, handikappanpassningar och smiden till Stockholms Stadshus. Kund SH Bygg. Stockholms stadshus är beläget på den gamla eldkvarnstomten vid Hantverkargatan 1 på Kungsholmen i Stockholms innerstad. Stockholms stadsfullmäktige beslöt 1908 att

Läs mer »

Renovering av Rosenbad

Vårt arbete omfattar renovering av parken, räcken och smidesarbeten kring fastigheten. Kund är https://www.shbygg.se/ Rosenbad är en byggnad på Norrmalm i centrala Stockholm, belägen i kvarteret

Läs mer »

Renovering av Stadsbiblioteket

På uppdrag av SH Bygg omfattande renovering av utemiljöer så som räcken, belysningsstolpar och infästningssmide. Stockholms stadsbibliotek invigdes 1928 och ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Biblioteket rymmer cirka

Läs mer »