Öppettider

Del av:

blixtljuset

Om oss

Bengtssons Smide AB är ett familjeägt företag med lång erfarenhet inom smidestillverkning och produktutveckling. Vi drivs av lusten att få vara med och skapa gedigna produkter baserade på våra kunders behov. Vi är proffs på det vi gör och stolta bärare av vårt företags gedigna historia med över 100 års branschkunskap.

Vi arbetar i stål och rostfritt samt aluminium och har ett brett sortiment av balkar, rör och plåt som vi kapar och anpassar direkt efter kundens önskemål. Materialet går att beställa direkt från vår egen webbshop eller handlas från smidesverkstaden här på Frestavägen 9, Ekbacken, Täby.

Vi anser att våra medarbetare är de bästa i branschen, de har ett stort och värdefullt yrkeskunnande. De förstår värdet av att lyssna på kunden. De anpassar produkten, ritningen eller konstruktionen efter kundens behov och genomför uppdraget med stor yrkesstolthet, alldeles oavsett storlek på projektet.

En förutsättning för att vi ska kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt och kvalitativt smidesuppdrag är att vi arbetar med de senaste verktygen inom konstruktion samt med en modern maskinpark.

Genom åren har vi byggt ett starkt nätverk av mycket kunniga samarbetspartners. Genom dem kan vi erbjuda alla typer av ytbehandlingar, som till exempel lackering och varmförzinkning, vi kan även vid behov ombesörja transporter.

Kontakt

Försäljning/ Kontor

info@bengtssonssmide.se

Jennifer 08-510 120 69

Anbud/Förfrågningar

Platschef/Projektledare
Peter Hultkrantz

peter@bengtssonssmide.se

Projektledare
Caroline Lägermark (Mammaledig)
08-510 120 69
caroline@bengtssonssmide.se

Om koncernen

Bengtssons Smide AB ingår i en koncern med flera smidesverkstäder vilka alla ägs av Blixtljuset AB.

Detta gör att bolagen tillsammans har en bredd och erfarenhet utan motstycke i smidesbranschen. Det ger oss även en viktig flexibilitet när det gäller lokaler, personal, maskiner och kompetens. Den administrativa personalen delas mellan företagen i koncernen, vilket gör att dessa kostnader är jämförelsevis låga.

Blixtljuset är en finansiellt och organisatoriskt stabil koncern, vars vision är att fortsätta växa inom sitt segment. Läs mer om koncernen här

Blixtljusets bolag finns från Uppsala till Kungsängen, Upplands Väsby och Huddinge. Den geografiska spridningen gör att vi finns nära kunderna – både i södra och norra Mälardalen.

Blixtljuset

Koncernchef: Fredrik Ling

Koncernekonomichef:

HR-chef: Diana Eklöf

NOSTALGI OCH FORDON & GAMLA FÖRETAGSBILDER

Att få jobba med tillverkning – och själva tillverkningen i sig – är något som både Lasse och hans son Erik gillar. Båda delar dessutom ett brinnande intresse för fordon. För Lasse handlar det om bilar och att få renovera gamla bilar från 1930-talet.

För Erik är det konstruktion och tillverkning av en motorcykel som lockar mest.