Öppettider

Del av:

blixtljuset

Reparation, svets och metallarbeten

Över 100 års erfarenhet har gett oss modet att ständigt fortsätta utveckla verksamheten. Vi är stolta över vårt gedigna historiska arv. Samtidigt är vi nyfikna på framtiden, på ny teknik och nya möjligheter. I vår maskinpark finns de senaste verktygen inom konstruktion och våra medarbetare har ett stort och mycket värdefullt yrkeskunnande. Prova oss! Har du en idé, en prototyp eller en modell du behöver hjälp att skapa? Behöver du stålstativ som måste klara mycket vikt, en avluftningscistern för vattentorn eller kanske behov av att skära plåtdetaljer?

Reparation av chassin och spårvagnar

Bengtssons Smide AB utför både större och mindre renoveringar av exempelvis spårvagnar, spårvagschasssin, lastbilschassin till specifikt framtagna lagervagnar i krävande lagermiljöer. Ett uppdrag vara att restaurera och förbättra befintliga fordon, chassin, verktyg och produkter genom exempelvis svetsning, förstärkning och uppgraderingar. Vi kan även erbjuda reparation och restaurering av tyngre fordon som exempelvis bandvagnar.

Inredningssmide och butiksinredning

Vi skapar ofta mindre tillverkningsserier till inredning för specifika produkter i metall och smide. Ofta har våra kunder en idé och vi hjälper till att ta fram en prototyp och sedan en mindre serieproduktion av inredningsprodukter.

Restaurang, butiks- och hotell-inredning

Ett annat exempel kan vara inklädnad av murstock och öppen spis för både funktion och estetik och ett annat kan vara inredning och speglar till restauranger, hotell och frisörsalonger. Ofta är restaurang och hotellinredning specifikt designad och där kan Bengtssons Smide vara behjälpliga med konstruktion, tillverkning och installation. Vi kan även skapa och skära i metall och skapa anpassade och designade skyltar med exempelvis utskuren logotyp och texter eller symboler.

Infrastruktur och metallarbeten

Metallarbeten till broar, tex balkar och rörstöd samt infrastruktursskydd och påkörningsskydd

Förutom rörliga större fordon, spårvagnar och tåg kan Bengtssons Smide även vara behjälpliga kring byggnation av broar, tex balkar och rörstöd samt infrastruktursskydd såsom påkörningsskydd i exempelvis parkeringsgarage.

Vi arbetar med alla hårda material som stål, plåt, rostfritt, aluminium, corten mm. Behandlingar av stål som vi utför är exempelvis rostskydd, rostskyddsmålning,, varmförzinkning/ galvanisering, lackering, värmebehandlingar/ härdat stål och andra ytbehandlingar

Stålbyggnader, stålhallar och svetsning

Företaget har lång erfarenhet av krävande och hållbara konstruktioner och byggnader. Vi och inom vår koncern erbjuder även specifikt anpassade stålhallar samt reparation och utbyggnad av befintliga stålbyggnader. Kontakta gärna oss för mer information.

Andra exempel på tillverkning och reparationsarbeten

Bilder från vår verkstad från diverse stål och svetsarbeten

Svets, reparation och stålarbeten från från idé och skiss till färdigmonterat

Skicka förfrågan